Vanliga frågor

Finns det någon åldersgräns?

Vi har inga åldersgränser. Om du väger mellan 20kg (inkl ca 2kg säkerhetsutrustning för barn) till 120kg (inklusive ca 4kg säkerhetsutrustning för vuxna) kan du utföra dessa aktiviteter.

Finns det några viktgränser?

Ja. Du måste väga minst 20 kg och mest 120kg, inkl utrustning. Se mer i deltagarvillkoren som finns här.

Finns det några längdkrav?

Nej, Om du når med händerna upp till ca 140cm så brukar det gå bra att utföra alla våra aktiviteter. En vuxen kan också gå före eller efter och hjälpa till vid behov. Vi har även en lite lägre/mindre utmanande Höghöjdsbana anpassad för de lite mindre klättrarna. 

Kan jag känna mig trygg och säker i er anläggning?

Ja, det kan ni! Vi använder ett kontinuerligt säkerhetssystem enligt den högsta klassen som finns i den europeiska normen. Enkelt för alla att använda och det säkraste som finns på marknaden 🙂 

Vi är medlemmar i föreningen Sveriges Höghöjdsbanor.  Vi följer Europanormen EN 15567: 1, 2 och alla krav den ställer på vår anläggning, avseende konstruktion, hållfasthet och drift för att kunna garantera er säkerhet.

Jag är höjdrädd. Klarar jag utföra era aktiviteter?

Vi är stolta över att våran anläggning erbjuder utmaningar på många olika nivåer. Där finns alltid något att göra och utmaningar att ta sig an för att vidareutveckla sig själv.

Vi har även erfarna guider som vet hur man gör för att coacha och hjälpa just dig att växa och bli nöjd med din prestation.

När räknas man som barn eller vuxen?

Barn är man t.o.m 14 år. Fr.om. 15 år räknas man som vuxen. 

Kan jag köpa presentkort?

Ja, vi säljer presentkort här. Det går även utmärkt att köpa presentkort på plats.

Måste man vara minst 5 pers för att kunna boka?

Nej. Det går bra att boka för 1-4 pers och ni kan då välja någon av de tider där anläggningen redan är öppen. Mer info finns  här.

Finns det Höghöjdsbanor hos er?

Ja. Vi har flera Höghöjdsbanor, Klätterbanor med varierande svårighetsgrad. Allt från nybörjare till mer erfaren upp till elva meter över mark. Är det Höghöjdsbanor ni gillar ska ni boka paketet ”Klätterbanor och Tvillingziplines”. Se mer här.

Finns det Ziplines hos er?

Ja. Vi har flera Ziplines i hastigheter uppåt 75km/h upp till 600 meter långa och 25 meter över mark! Är det unik natur och Ziplines ni gillar ska ni boka det riktigt häftiga paketet ”Alla våra Ziplines”. Se mer här.

Finns det Klättervägg hos er?

Ja. Fast vi har använt det naturen ger oss. Dvs tre st vertikala trädstammar med varierande grepp och svårighetsgrader. Allt från lite enklare vertikal klättring till riktigt utmanande trädstammar. Längst upp på ca 10 meter, lutar ni er bara bakåt och släpper taget… Om ni vågar…Adrenalinpåslag och egenproducerade, spontana ljud lovas… 🙂  Är det vertikal klättring ni gillar ska ni boka tillägget ”Klätterträd”. Bokas som ett tillägg . Inte separat. 

Kan vi grilla hos er?

Ja. Vi har en stor ved-/koleldad grill. Ni tar med er mat och dryck . Grillen använder ni gratis om ni har med er kol och verktyg. För totalt 250:- för din grupp startar vi grillen på önskad tid och då ingår uppstart, all ved/kol, samt lån av verktyg som grilltång/grillspade, Välj till denna aktivitet i er bokning. (OBS kräver att inget eldningsförbud råder samt ej för torrt/blåsigt. Vi följer appen ”Brandrisk ute” och eldar inte vid nivå 4,5 och 6)

Vi vill bara åka ett Ziplineåk. Kan vi det?

Våra aktiviteter pågår två timmar och vi säljer inte enstaka aktiviteter. 

Har ni Drop-In?

Nej. Alla våra aktiviteter förbokas här på hemsidan. 

Om det regnar, kan vi ändå utföra aktiviteterna?

Ja, det kan vi!  Kläder efter väder. Vi hör ofta från våra kunder att de inte ens märkt att det regnat… När man klättrar och åker Ziplines så är man ofta så upptagen och har så kul i aktiviteterna att man inte har tid att reflektera över vädret… Skulle det regna extremt så pausar vi tills det dragit förbi…