fbpx

Vanliga frågor

Vad har ni för öppettider?

Normalt har vi öppet april-nov. Alla våra aktiviteter förbokas på hemsidan i lågsäsong, 48h innan start. Under högsäsong (29 juni – 11 aug) går det bra med drop-in i våra höghöjdsbanor men för att säkra era platser, boka online. Begränsat antal platser.
Alla våra Ziplines och RullstolsZipline bokas 48h innan start men är ni färre än 4 pers kan ni eventuellt medverka i ett redan bokat pass. Se aktuell situation under ”BOKA”.
Våra Höghöjdsbanor startar kl 1000, 1100, 1400 och 1500.
Alla våra Ziplines startar kl 1030, 1130, 1430 och 1530. RullstolsZiplinen startar samma tider.
Dec-jan-feb-mars håller vi stängt för att bygga nya attraktioner, underhåll, årsbesiktningar, förbättringar och öppnar lagom till påsk.
En fin vår-/höst-/vinterdag med några plusgrader kan MultiLevel vara en fantastisk friluftsaktivitet och naturupplevelse! Finns det snö och is så har vi stängt.

Ska vi välja "Alla våra Ziplines" eller "Höghöjdsbanor"?

Gillar ni Ziplines?
Välj ”Alla våra Ziplines”. Här får ni  härliga friluftsaktiviteter med naturupplevelser högt över det vanliga. Vi åker Ziplines 20-25m över underbar skog, bäckar och betesmarker där korna bland står under oss och undrar vad vi sysslar med och vandrar mellan de olika Zipline-åken… Totalt ca 2000 m Ziplines i hastigheter uppåt 75 km/h.
Nordens högst rankade upplevelser och en av Europas längsta banor! https://multilevel.se/alla-vara-ziplines/

Gillar ni klättring?
Välj ”Höghöjdsbanor”. Här får ni fyra Höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrader där samtliga banor också innehåller lite lugnare/kortare Ziplines uppåt 120 m. Här ingår även våra tre Klätterträd där man klättrar ca 10 m vertikalt för att sedan släppa taget… om du vågar… https://multilevel.se/hoghojdsbanor/

Gillar ni både klättring och Ziplines?
Då bokar ni in er i båda aktiviteterna 🙂 Välj starttider som gör att ni skapar er en mysig grill- eller fikapaus mellan passen.   

Finns det någon åldersgräns?

Nej. Vi har inga åldersgränser. Om du väger mellan 20kg (inkl ca 2kg säkerhetsutrustning för barn) till 120kg (inklusive ca 4kg säkerhetsutrustning för vuxna) kan du utföra dessa aktiviteter. Äldsta deltagaren är i skrivande stund 86 år… Välkommen att höja den 🙂 

Finns det några viktgränser?

Ja. Du måste väga minst 20 kg och mest 120kg, inkl utrustning. Se mer i deltagarvillkoren som finns här.

Finns det några längdkrav?

Nej, Om du når med händerna upp till ca 140-150cm och har normal fingerfärdighet så brukar det gå bra att utföra alla våra aktiviteter. En vuxen kan också gå före och/eller efter och hjälpa till vid behov. Vi har även en lite lägre/mindre utmanande Höghöjdsbana anpassad för de lite kortare/mer höjdrädda klättrarna.

Krävs det några förkunskaper hos er?

Nej, Vi utbildar på plats och ger säkerhetsgenomgång med allt ni behöver kunna och veta för att få riktigt fina upplevelser hos oss. Soft adventures 🙂

Hur hittar jag till er?

HITTA OSS i Google Maps. Välj ”vägbeskrivning” som visar avstånd, tidsåtgång etc. Eller klicka i denna ruta.
Använd inte adressen ”Sandåkra 6080” för då hamnar ni tokigt… 😉 

Klimatsmarta Äventyr? Vad betyder det?

Den enda energin vi använder i anläggningen är din egenproducerade energi då du förflyttar dig i våra aktiviteter ute i det fria, i naturen, helt tack vare din egna tillförda energi. 
När skogen växer tas kol upp från atmosfären via fotosyntesen som binder koldioxid och agerar kolsänka. Solen som den enda hållbara energikällan, har skapat skogen som vi huserar i och vi bidrar därför med att inte släppa ut några drivhusgaser utan tvärtom, skogen tar upp mer växthusgaser än den släpper ut och när vi nån gång i framtiden demonterar och återvinner anläggningen bidrar vi också med förnyelsebara råvaror som kan ersätta fossila bränslen och material.
Så tar vi vårt ansvar att bidra till minskad miljöpåverkan. Det tycker vi känns bra för framtiden! 

Vi är några som vill följa med och titta men inte vara aktiva i anläggningen. Går det?

Det funkar kalasbra! Kostar inget och ni kan vara med i gemenskapen och uppleva aktiviteterna från mark, fotografera, filma, sköta grill och dryck och heja på de aktiva på mycket nära håll då vår anläggning är mycket bra anpassad för detta 🙂

Kan jag känna mig trygg och säker i er anläggning?

Ja, det kan du!
Vi följer och är godkända enligt Europanorm EN 15567: 1 och 2 och alla krav den ställer på vår anläggning, avseende konstruktion, hållfasthet och drift för att kunna garantera er säkerhet.
Vi använder ett unikt kontinuerligt säkerhetssystem, enligt den högsta klassen som finns i den europeiska normen. Enkelt för alla, även mindre barn, att använda och det säkraste som finns på marknaden 🙂
Vi är medlemmar i föreningen Sveriges Höghöjdsbanor där vi bland annat har en säkerhetsgrupp där vi lyfter, diskuterar och agerar på säkerhetsfrågor.
Vi utför inspektioner på utrustning och anläggning varje dag, varje vecka, var tredje månad, varje halvår samt helår.
Årligen har vi också en kvalificerad arborist på besök som besiktigar trädens kondition och ger ev åtgärdsförslag.
Varje år kommer också en certifierad inspektör som under två dagar genomlyser allt kring vår dokumentation, drift, konstruktion, hållfasthet, underhållsmanualer, riskanalyser, krisplaner, räddningsplaner, incidentrapporter och inspektioner.
Alla fallskydd och bromssystem skickas årligen till ett service center för kontroll, ev. åtgärd och recertifiering.
Detta för att du ska känna dig trygg och säker i vår anläggning!

Jag är höjdrädd. Klarar jag utföra era aktiviteter?

Vi tror på dig!
Vi är stolta över att våran anläggning erbjuder utmaningar på många olika nivåer. Där finns alltid något att göra och utmaningar att ta sig an för att vidareutveckla sig själv. Individutveckling! 
Kommer ni som grupp garanterar vi även riktigt härliga möjligheter inom grupputveckling.  

Vi har erfarna guider som vet hur man gör för att coacha och hjälpa just dig och din grupp att växa med din/er prestation.

När räknas man som barn eller vuxen?

Barn är man t.o.m 14 år. Fr.om. 15 år räknas man som vuxen. 

Kan jag köpa presentkort?

Ja, vi säljer presentkort här.  Skriv en personlig hälsning t.ex. ”Grattis på födelsedagen”. Du väljer vilket belopp / värde presentkortet ska ha. Lägg presentkortet i varukorgen och betala i kassan med något av de betalningsalternativ som finns. Du väljer själv om presentkortet ska printas, emailas eller skickas som textmeddelande till dig eller direkt till mottagaren. Presentkortet innehåller en värdekod som motsvarar det belopp du valt. Mottagaren skriver in värdekoden vid själva bokningen av våra aktiviteter och fungerar istället för pengar . Presentkortet kan användas till alla våra aktiviteter.

Hur många måste vi vara för att kunna boka?

Lågsäsong: Det går bra att boka för 1-3 pers men ni kan då enbart välja bland de passen där anläggningen redan är öppnad av en grupp om minst 4 personer. De passen visar sig med fet stil och klickbara.  Mer info finns  här.
Högsäsong V27-V32, (1 juli-11 aug):  Höghöjdsbanorna går bra att boka för 1-3 personer ända fram till passet startar.
Alla våra Ziplines och RullstolsZipline förbokas 48h innan passet startar hela säsongen.
Är ni 1-3 personer och inte hittar ett tidspass som passar er, fråga några till så att ni blir minst 4 personer så har ni full frihet att boka aktiviteterna.
Dessutom ännu roligare om ni är fler 🙂

Hur många kan vi vara i en grupp hos er?

Vår anläggning tar emot max 40 aktiva personer samtidigt. Vi tror på en lite mer personlig upplevelse med minsta möjliga trängsel.  Vi vill minimera köer och väntetider för att ni ska få så spännande, härliga, utmanande och roliga upplevelser som möjligt 🙂

Finns det Höghöjdsbanor hos er?

Ja. Vi har flera Höghöjdsbanor / Klätterbanor med varierande svårighetsgrader. Allt från nybörjare till mer erfaren upp till femton meter över mark. Är det Höghöjdsbanor ni gillar ska ni boka paketet ”Höghöjdsbanor”. Se mer här.

Finns det Ziplines hos er?

Skoja!? Vi har Nordens högst rankade aktiviteter och en av Europas längsta Zipline-upplevelser!
Vi har flera Ziplines i hastigheter uppåt 75km/h upp till 600 meter långa och 20-25 meter över mark!
Är det unika naturupplevelser och Ziplines ni gillar ska ni boka den riktigt häftiga aktiviteten: ”Alla våra Ziplines”. Se mer här.

Finns det Klättervägg hos er?

Ja. Fast vi har använt det naturen ger oss. Dvs tre st vertikala trädstammar med varierande grepp och svårighetsgrader. Allt från lite enklare vertikal klättring till riktigt utmanande trädstammar. Längst upp på ca 10 meter, lutar ni er bara bakåt och släpper taget… Om ni vågar…Adrenalinpåslag och egenproducerade, spontana ljud lovas… 🙂
Är det vertikal klättring ni gillar ska ni boka paketet ”Höghöjdsbanor” där klätterträden ingår.

Kan vi grilla hos er?

Ja. Vi har en stor ved-/koleldad grill. Ni tar med er mat och dryck . Grillen använder ni gratis om ni har med er kol och verktyg. För totalt 250:- för din grupp startar vi grillen på önskad tid och då ingår uppstart, all ved/kol, samt lån av verktyg som grilltång/grillspade. Välj till ”Grillpaket” i er bokning. Mat att grilla, dryck, bestick etc tar ni själva med er. Vi säljer ingen mat. 
(OBS kräver att inget eldningsförbud råder samt ej för torrt/blåsigt. Vi följer appen ”Brandrisk ute” och eldar inte vid nivå 4,5 och 6)

Får vi ta med hunden?

Ja! Det finns många fina områden för hunden att utforska. Tänk på att andra hundar kan finnas i anläggningen och att alla människor inte gillar hundar. Visa normal respekt för varandra så brukar det gå bra.

Vi vill bara åka ett Ziplineåk. Kan vi det?

Våra aktiviteter pågår två timmar och vi säljer inte enstaka aktiviteter.

Har ni Drop-In?

Ja. Under högsäsong V27-V32, 1 juli-11 aug:  Höghöjdsbanorna går att boka ända fram till passet startar.
Alla våra Ziplines och RullstolsZiplinen förbokas på hemsidan 48h innan passet startar.
Om vi har kapacitet kan även drop-in på plats funka men är inget vi kan garantera.
För att vara säker på att ni får platser, förboka här på hemsidan.

Om det regnar, kan vi ändå utföra aktiviteterna?

Ja, det kan vi!  Kläder efter väder. Vi hör ofta från våra kunder att de inte ens märkt att det regnat… När man klättrar och åker Ziplines så är man ofta så upptagen och har så kul i aktiviteterna att man inte har tid att reflektera över vädret… Skulle det regna extremt så pausar vi tills det dragit förbi…

Vad har ni för avbokningsregler?

Avbokning görs senast 48 timmar innan aktiviteterna annars debiteras fullt pris. Vi kan även av säkerhetsskäl behöva ställa in om det blåser för mycket, åskar eller vi utsätts för extrem nederbörd. Skulle det ske meddelar vi och vi försöker tillsammans omboka och hitta ett annat tillfälle. Detta händer mycket sällan.

Var hittar jag bilder och videos på era aktiviteter?

Klicka på Facebook-ikonen, Instagram-ikonen eller TikTok-ikonen så hittar ni massor med häftigt material!